Ефективність програми проведення спортивно-орієнтованої форми фізичного виховання студентів з використанням засобів гирьового спорту - Романчук, Віктор; Бойко, Дмитро; Пронтенко, Костянтин (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У статті висвітлено результати впровадження авторської програми проведення спортивно-орієнтованої форми з використанням засобів гирьового спорту у систему фізичного виховання студентів вищих навчальних закладів. У дослідженні приймали участь 62 студента експериментальної (n = 28) та контрольної (n = 34) груп. Досліджено вплив занять за авторською програмою на розвиток силових, швидкісних якостей, витривалості та гнучкості, а також показники спортивної підготовленості студентів. Виявлено достовірні зміни у розвитку фізичних якостей та спортивних результатах студентів експериментальної групи. Доведено позитивний вплив занять за авторською програмою на показники фізичної та спортивної підготовленості студентів.