Лікарсько-педагогічний контроль за школярами, які віднесені за станом здоров’я до спеціальних медичних груп - Підлісна, Валентина; Гуска, Марія (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У роботі з дітьми, що мають відхилення у стані здоров’я, особливе значення надається лікарсько-педагогічному контролю, який здійснюється на уроках фізичної культури.