Особливості фізичної підготовки вперше прийняття на службу співробітників органів внутрішніх справ України у період початкової підготовки - Вереньга, Юрій; Ахрамович, Петро (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
У статті досліджено стан та особливості організації фізичної підготовки з вперше прийнятими на службу працівниками ОВС України у період початкової підготовки. У дослідженні взяли участь 112 працівників І вікової групи. Дослідження проводилось із особовим складом курсів початкової підготовки при Національній академії внутрішніх справ. Було проведено аналіз нормативних документів, рівень фізичної підготовленості та адаптаційний потенціал вперше прийнятих на службу працівників ОВС України. Виявлено ряд недоліків, що знижують ефективність фізичної підготовки у період початкової підготовки. Визначено, що рівень фізичної підготовленості та фізичного стану новоприйнятих працівників є недостатнім для забезпечення високого рівня майбутньої професійної діяльності.