Взаємозв’язок між результатами загальної фізичної підготовки офіцерів-викладачів та показниками їх здоров’я, працездатності та спеціальної фізичної підготовки - Безпалий, Сергій; Романчук, Віктор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2012)
Досліджено рівень та вікову динаміку результатів загальної фізичної підготовленості викладацького складу вищих навчальних закладів МВС України. У дослідженні приймали участь 126 офіцерів-викладачів різних медико-вікових груп віком 30–50 років. Рівень фізичної підготовленості визначався за результатами бігу на 100 м, підтягування на перекладині та бігу на 1000 м. Встановлено недостатній рівень розвитку витривалості в офіцерів усіх вікових груп. Найнижчий рівень фізичних якостей зафіксовано у викладачів до 40 років. Визначено наявність взаємозв’язку між результатами загальної фізичної підготовленості викладачів (n = 32) та показниками їх спеціальної фізичної підготовленості, морфофункціонального стану, рівня здоров’я, психологічних якостей та рівня професійної підготовки (r = –0,844–0,768). Проведені дослідження доводять необхідність удосконалення чинної системи фізичної підготовки офіцерів-викладачів ВНЗ МВС України шляхом застосування засобів загальної фізичної підготовки.