Спортивна майстерність як однин з чинників розвитку фізичних якостей бар’єристів - Мазур, Валерій; Вергуш, Олег (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті на теоретичному рівні розглядаються методи трену вання спортсменів, що займаються бар’єрним бігом, також аналізуються всі рухові якості, які необхідні спортсменові в цьому виді легкої атлетики для досягнення високих спортивних результатів.