Методика початкового навчання захисним діям у боротьбі кураш - Мазур, Василь; Кіріллов, Ігор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті розглядаються питання основ методики початкового навчання захисним діям юними борцями в боротьбі кураш. Одна з причин – недостатня обґрунтованість методики навчання, представленої в програмах та підручниках зі спортивної боротьби. У цих умовах назріла необхідність подальшого вдосконалення методики навчання технічним діям борців, яка позитивно позначилася б на їх майбутніх спортивних результатах. Розроблені комплекси засобів, спрямованих на вдосконалення захисних дій в положенні боротьби стоячи. Проведено дослідження індивідуальної структури захисних дій групи хлопців і методом ранжування визначені 15 найбільш значущих захисних дій.