Попередження порушень зору молодших школярів засобами фізичного виховання - Заікін, Андрій; Судак, Наталя (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті обґрунтовані способи профілактики порушень зору школярів засобами спеціальних фізичних вправ, визначені основні критерії ефективності відповідних методик.