До проблеми силової підготовки школярів старших класів - Гурман, Леонід (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті розглядаються причини низької ефективності силової підготовки юнаків старших класів загальноосвітньої школи, експериментально обґрунтована методика, застосування якої дозволило значно підвищити показники силової підготовленості.