Актуальні проблеми профілактики деформацій скелету у дітей та підлітків - Бодян, Ольга; Совтисік, Дмитро (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2013)
У статті розкривається стан проблеми деформацій хребта і стопи у дітей та підлітків, причини їх виникнення. Обговорюються структурні особливості правильної постави, сколіотичної хвороби, плоскостопості та ризики їх прогресування. Акцентується увага на різноманітності засобів і методів профілактики деформацій опорно-рухового апарату (ОРА), зокрема застосуванні превентивних фізичних вправ.