ФОРМУВАННЯ РУХОВИХ УМІНЬ І НАВИЧОК В УЧНІВ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ЛЕГКОАТЛЕТИЧНИМИ ВПРАВАМИ - Ячнюк, І.О.; Ячнюк, Ю.Б.; Ячнюк, М.Ю. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2018)
У системі фізичного виховання учнівської молоді легка атлетика посідає провідне місце завдяки різноманітності, доступності, дозуванню, а також завдяки її прикладному значенню. Різні види бігу, стрибків і метань входять як складові частини до кожного уроку фізичної культури освітніх установ усіх ступенів і до тренувального процесу багатьох інших видів спорту. Засоби легкої атлетики мають широкий спектр дії на організм. Вони сприяють вирішенню оздоровчих, виховних та освітніх завдань в процесі фізичного виховання. Також, формують основу для засвоєння змісту шкільної навчальної програми. Уроки фізкультури сприяють формуванню у школярів позитивного ставлення до фізкультурної діяльності, а також залученню школярів до інших форм занять фізичною культурою і спортом.