ОЦІНКА РІВНЯ СОМАТИЧНОГО ЗДОРОВ’Я ХЛОПЦІВ 6–7-Х КЛАСІВ - Герасименко, С.Ю.; Жигульова, Е.О. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2018)
У статті визначено рівень соматичного здоров’я хлопців 6–7-х класів в рамках навчально-виховного процесу у загальноосвітньому навчальному закладі. Дані розподілу обстежуваних за рівнем фізичного здоров’я (РФЗ) дозволяють констатувати, що 35,28% хлопців 6-х класів мають низький рівень фізичного здоров’я, 50,47% – нижчий за середній та 14,25% – середній. Серед обстежуваних хлопців 7-х класів 39,81% мають низький РФЗ, 42,72% – нижчий за середній, у 17,47% хлопців, які взяли участь у дослідженні, РФЗ є середнім. Нажаль, серед хлопців, які взяли участь у дослідженні, не було виявлено тих, чий рівень фізичного здоров’я можна характеризувати як вищий за середній та високий. Дослідження проводилось з метою покращення ефективності процесу фізичного виховання. Отримані результати будуть базовими при розробці сприятливих умов для збереження та зміцнення фізичного здоров’я учнів традиційними та інноваційними засобами фізичної культури та спорту для задоволення запитів, потреб та уподобань учнів.