Підвищення ефективності проведення занять з фізичного виховання у спеціальних медичних групах - Цись, Н. О. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті розкрито зміст авторської програми валеологічного спрямування для студентів спеціально медичних групах, яка до- казала свою ефективність. Підібрані засоби та методи фізичного виховання, ефективно доповнювали та збагачували один одного з проблеми формування, збереження та зміцнення здоров’я, доз- волили оптимізувати процес оздоровлення студентів, які мають відхилення в стані здоров’я та їхню адаптацію до навчального процесу. Ефективність даної програми полягало в розробці осо- бистісно-орієнтованої, індивідуальної програми оздоровлення, виконання якої була способом самореалізації, самовизначення у фізичній культурі, практичним освоєнням її ціннісного потен- ціалу.