Ставлення майбутніх вихователів до здорового способу життя і занять з фізичного виховання у вишах - Хлус, Н. О. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті досліджено ставлення майбутніх вихователів до здо- рового способу життя і занять з фізичного виховання у вищих навчальних закладах. Проаналізовано відповіді респондентів та з’ясовано, що майбутні вихователі усвідомлюють позитивний вплив занять з фізичного виховання, відповідально ставляться до свого власного здоров’я та ведення здорового способу життя. Визначено, що потрібно враховувати інтереси та побажання май- бутніх вихователів, їх фізичну підготовленість та індивідуальні можливості, впроваджувати в навчальний процес сучасні здо- ров’язбережувальні технології та оновлювати матеріально-тех- нічну базу вишів. Найбільш популярними видами спорту серед майбутніх вихователів є аеробіка та волейбол, а великої кілько- сті студенткам факультету дошкільної освіти подобається мож- ливість займатися фізичними вправами в спортивних секціях за вибором.