Співвідношення засобів тренувальної роботи у футзалі в макроциклі підготовки кваліфікованих спортсменів - Стасюк, І. І.; Костюкевич, В. М. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Однією з важливих умов ефективності спортивної підготов- ки у футзалі є раціональне використання засобів тренувальної роботи. У поданій статті наведено співвідношення неспецифічних, спеціально-підготовчих, підвідних та змагальних вправ в річ- ному циклі підготовки футзальної команди першої ліги України «Спортлідер+» м. Хмельницький. Зокрема, в підготовчому періоді річного тренувального циклу розподіл засобів наступний: загально-підготовчі вправи скла- дають 69,2 %, спеціально-підготовчі – 3,2 %, підвідні – 14,7 %, змагальні – 12,9 %. У змагальному періоді 40,2 % – загально-під- готовчі вправи, 6,6 % – спеціально-підготовчі, 30,9 % – підвідні та 22,3 % – змагальні. В перехідному періоді загально-підготовчі засоби займають 58,1 %, спеціально-підготовчі – 4,8 %, підвідні – 22,4 % і змагальні – 14,7 %.