Оздоровчі заняття плаванням та їх вплив на організм студентів - Поліщук, В. В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
На сьогоднішній день перед нашою державою гостро стоять проблеми здоров’я студенства, виховання у молоді потреби в здоровому способі життя й здоровому дозвіллі. Дані проблеми неодноразово обговорювалися фахівцями різних сфер діяльно- сті й засобами масової інформації. Але дослідивши різні рішен- ня даної проблематики, на мою думку все-таки пріоритети по- винні бути за засобами фізичної культури і спорту. Серед різних масових видів спорту на наш погляд, тільки плавання поєднує можливість гармонійного розвитку організ- му, важливе прикладне значення, яскраво виражену оздоровчу спрямованість й емоційну привабливість водного середовища. Адже саме заняття плаванням розвивають такі риси особистості, як цілеспрямованість, наполегливість, самостійність, рішучість, сміливість, дисциплінованість, уміння співпрацювати в колек- тиві. Тому плавання сприятливо впливає не тільки на фізичний розвиток людини, а й на формування її особистості.