Використання оздоровчих фізичних вправ на статичну витривалість та окремих груп м’язів учнів старших класів - Козак, Є. П.; Плахтій, Д. П. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Для попередження і ліквідації дефектів постави та нефіксова- них сколіозів, на фоні гігієнічних та оздоровчих заходів, у режи- мі навчання і відпочинку школярів рекомендується використан- ня комплексу лікувальних поз-рухів і занять на профілакторі Євмінова. Виконання комплексу лікувальних поз-рухів і вправ на профілакторі Євмінова сприяють формуванню м’язового кор- сету, позитивно впливають на функціональний стан хребтового стовпа учнів.