Моделювання оптимального фізичного навантаження молодших школярів в процесі фізичного виховання - Клюс, О. А.; Скавронський, О. П. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У даній статті визначена проблема стану фізичної підготовле- ності молодших школярів. Виявлені статистичні дані фізичних якостей дітей на протязі року. Факторним аналізом визначені основні показники, що впливають на фізичну підготовленість хлопців, а також основні взаємозв’язки між фізичними якостями. Аналіз даних допоможе учителям та тренерам ефективно вирі- шувати поставлені завдання за допомогою оптимально визначе- ного фізичного навантаження для розвитку фізичних якостей.