Атлетична гімнастика як вид самостійних занять фізичною культурою в групах силової підготовки - Гордієнко, О. І. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
В статті розкрито організаційно-методичні рекомендації щодо занять атлетичною гімнастикою. Атлетична гімнастика - це один з оздоровчих видів гімнастики, що представляє собою систему гімнастичних вправ силового характеру, спрямованих на гармонійний фізичний розвиток людини і рішення конкрет- них приватних завдань силової підготовки. В разі використан- ня раціональних методів тренування, заняття атлетичною гім- настикою сприяють гармонійному злиттю сили, витривалості, спритності, що в оста точному підсумку відбивається на зов- нішньому вигляді людини. Заняття атлетичною гімнастикою виховують міцних, сильних, за взятих, упевнених у своїх силах людей. Багато користі ці заняття приносять людям, що ще не за- лучилися до систематичних занять фізичними вправами, мають слабкий фізичний розвиток. У багатьох людей різних професій силові вправи швидко знімають психічні навантаження, заспо- коюють нервову систему. У порівнянні з іншими видами спор- тивної діяльності, атлетична гімнастика істотно заощаджує час, дозволяє ізольовано впливати на слабко розвинені групи м’язів, точно дозувати навантаження. Перші результати занять очевид- ні вже через кілька місяців.