Динаміка показників кардіораспіраторної системи у слабозорих дітей 13-15 років до і після проведення реабілітаційних заходів - Бутов, Р. С.; Лозінський, С. В.; Лозінський, О. С. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
Рівень фізичного розвитку та фізичної підготовки дітей шкільного віку з патологією зору значно відрізняється від рівня однолітків, які нормально бачать: у вазі, зрості, у розмірах грудної клітки. Помітне відставання від норми спостерігають також у розвитку життєвої ємкості легенів (ЖЄЛ). У слабозорих школярів показники кистьової динамометрії нижчі, ніж у однолітків з нормальним зором.