Педагогічні умови формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до олімпійської освіти молодших школярів. - Боднар, А. О.; Солопчук, Д. М. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті розглядаються погляди окремих науковців щодо проблеми виокремлення педагогічних умов професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури; розкрито сутність понять «умови», «педагогічні умови»; виокремлено три педагогічні умови формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до олімпійської освіти молодших школярів: створення освітнього середовища, спрямованого на формування позитивної мотивації до оволодіння знаннями й уміннями щодо олімпійської освіти молодших школярів; оновлення змісту нормативних навчальних дисциплін навчального плану підготовки вчителів фізичної культури питаннями олімпійської тематики та введення до переліку вибіркових навчальних дисциплін спецкурсу «Олімпійська освіта молодших школярів»; набуття студентами досвіду організації олімпійської освіти молодших школярів під час педагогічної практики.