Олімпійська освіта: сутність та понятійне тлумачення - Боднар, А. О. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2017)
У статті проаналізовано понятійне визначення терміну «олімпійська освіта» у науково-методичній та спеціальній літературі. Відзначено, що науковці та теоретики фізичного виховання мають, по суті, однакову точку зору. Найбільш ґрунтовним визначенням олімпійської освіти ми вважаємо таке: «олімпійська освіта – багаторівневий спеціально організований педагогічний процес формування гармонійно розвиненої особистості через набуття знань, умінь і навичок, розвиток здібностей, інтересів, потреб та ціннісних орієнтацій, що базуються на гуманістичних ідеалах і цінностях олімпізму і є складовою частиною загальної освіти».