ОСВІТНЄ СЕРЕДОВИЩЕ ЯК ФАКТОР ФОРМУВАННЯ ПОЗИТИВНОЇ МОТИВАЦІЇ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Солопчук, М.C.; Боднар, А.О.; Солопчук, Д.М. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті розглядається роль освітнього середовища у формування позивної мотивації майбутніх учителів фізичної культури до олімпійської освіти молодших школярів. Визначено сутність понять «середовище», «освітнє середовище». Описано особливості створення освітнього середовища на факультетах фізичної культури, яке забезпечується шляхом використання активних та інтерактивних методів навчання у різних видах аудиторної і позааудиторної діяльності студентів. Обґрунтовано використання інтерактивних форм, методів та засобів навчання, а також доведено високий потенціал факультетів фізичної культури у створенні освітнього середовища, спрямованого на формування готовності майбутніх учителів фізичної культури до олімпійської освіти молодших школярів.