СПОРТ, ЕКОНОМІКА ТА ПОЛІТИКА В СУЧАСНОМУ СУСПІЛЬСТВІ - Приходько, П.Ю. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
Нові економічні умови, в яких зараз перебуває Україна, зміна центру уваги у внутрішній та зовнішній політиці країни обумовили той напрямок у розвитку спорту, який ми спостерігаємо сьогодні. Зріс інтерес до того, який може бути вплив економічних та соціальних чинників на спорт на фізичну культуру. Стаття присвячена зв’язку спорту, економіки та політики в сучасному суспільстві, а також визначенню основних критеріїв та напрямків, пов’язаних з покращенням рівня адаптації студентів гуманітарного фаху до нових умов, у яких проводяться заняття з фізичної культури та спорту.