МЕТОДОЛОГІЧНІ ОСНОВИ АТЛЕТИЗМУ - Гоншовський, В.М.; Ротар, О.В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті проаналізовано і узагальнено дані науково- методичної літератури та передового педагогічного досвіду, щодо індивідуалізації занять атлетичного спрямування. Охарактеризовано головні критерії індивідуального підходу що сприятимуть швидкому досягненню мети у тренувальних заняттях. Розкрито специфіку занять, особливості харчування, дозування фізичного навантаження під час занять атлетизмом. Розкриваються типи тіло будови у спортсменів на різних етапах підготовки. Обґрунтовуються основні принципи побудови тренувального процесу атлетів різного типу конституції. Розкриваються особливості планування занять у різних періодах підготовки атлетів в річному циклі.