ВИКОРИСТАННЯ ЗАСОБІВ КАЗКИ ТА МУЛЬТИПЛІКАЦІЇ У РЕАЛІЗАЦІЇ ЗДОРОВ’ЯЗБЕРЕЖУВАЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ В РОБОТІ ДОШКІЛЬНОГО НАВЧАЛЬНОГО ЗАКЛАДУ - Гнесь, Н.О.; Галан, Я.П. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті обґрунтовано та експериментально перевірено програму використання засобів казки та мультиплікації у реалізації здоров’язбережувальних технологій в режимі дня дошкільного навчального закладу. Метою реалізації програми була оптимізація рухової активності дітей в режимі дня ДНЗ та виховання компонентів здоров’язбережувальної компетенції: культури здоров’я дітей як сукупності усвідомленого ставлення до здоров’я і життя людини, знань про раціональний руховий режим, вмінь самостійно виконувати фізичні вправи із залученням до рухової активності членів родини. Анкетування батьків після реалізації програми виявило значно вищі показники сформованості компонентів здоров’язбережувальної компетентності у дітей експериментальної групи ніж у дітей контрольної.