СТАН ПРОЦЕСУ ОРГАНІЗАЦІЇ НАВЧАННЯ СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ ІГОР З ЕЛЕМЕНТАМИ СПОРТУ - Бабачук, Ю.М. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті проаналізовано та узагальнено погляди фахівців щодо доцільності навчання дошкільників ігор з елементами спорту. Обґрунтовано причини, що перешкоджають систематичному їх використанню у процесі фізкультурно-оздоровчої роботи дошкільних навчальних закладів. Зроблено ґрунтовний аналіз основних програмних документів щодо використання ігор з елементами спорту в практиці роботи дошкільних навчальних закладів. Висвітлено результати проведення анкетування з педагогами-практиками з проблеми організації процесу навчання старших дошкільників ігор з елементами спорту та уміння враховувати їх специфіку в роботі з дітьми. Акцентовано увагу на важливих проблемах, що турбують фахівців щодо організації і проведення ігор з елементами спорту в умовах дошкільних навчальних закладів. Запропоновані перспективні напрями роботи з визначеної теми.