Характеристика показників вестибулярної стійкості акробатів при відборі в групи початкової підготовки - Шевчук, Микола (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті визначена проблема раннього спортивного відбору та спеціалізації у спортивній акробатиці. Проаналізовано динаміку показників вестибулярної стійкості, як один із основних критеріїв спортивного відбору дітей для занять акробатикою. Визначено рівень вестибулярної стійкості юних акробатів 6-7 років Обласної ДЮСШ зі складно-координаційних видів спорту.