Оптимальне управління тренувальним процесом у гандболі - Тищенко, Валерія (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті розкрито результати проведеного дослідження напрямів ефективності тренувального процесу гандболістів вищої кваліфікації команд суперліги Чемпіонату України. На підставі цього зроблені висновки щодо оптимального співвідношення спеціалізованих і не спеціалізованих засобів та основних форм організації тренувальних навантажень.