Планування тренувального процесу футболістів із дитячим церебральним паралічем до міжнародних змагань - Овчаренко, Сергій; Петров, Олександр; Яковенко, Артем (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті розкрито методичні особливості планування тренувального процесу футболістів із дитячим церебральним паралічем до міжнародних змагань. Запропонована модель річного циклу підготовки футболістів із дитячим церебральним паралічем, методика застосування контролю за рівнем підготовленості гравців. Розроблено модельні характеристики функціональної і фізичної підготовленості футболістів із наслідками дитячого церебрального паралічу. Розкрита проблема підбору засобів, методів розвитку і вдосконалення рухових якостей спортсменів інвалідів.