Рекреація в Україні: лісоохорона державна підтримка - Андрійчук, Ольга (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті розкриті можливості вільного використання лісових насаджень з рекреаційною метою, проведений аналіз документів, що регулюють цей вид діяльності. Розкрито результати щодо окремих аспектів вирішення проблеми. Розглянуто основні акценти чинних нормативно-правових актів щодо використання лісів для рекреації, наводиться законодавчо прийнята класифікація лісів та особливості догляду та охорони лісів рекреаційного призначення, характеристика лісових насаджень Волинської області.