ПОКРАЩЕННЯ ВЛАСНОЇ СТАТУРИ ТІЛА – ОДИН З РУШІЙНИХ МОТИВІВ ПІДВИЩЕННЯ РІВНЯ РУХОВОЇ ДІЯЛЬНОСТІ СТУДЕНТОК ВУЗУ - Лискун, Інна; Гуска, Марія (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
Умови життя сучасної молоді у зв’язку з досягненням науки і техніки характеризуються різким зниженням рухової активності, а відтак здоров’я. Тому, діючим мотивом заохочення молоді до активних рухових дій може слугувати покращення власної статури, краси тіла, рівень фізичної працездатності. Серйозною проблемою в системі сучасної освіти є перевантаження студентів навчальними предметами та незадоволеність традиційним змістом занять, що призвело до значного зниження рухової діяльності студента. Це, у свою чергу, спричинило низку негативних факторів, а саме: втомлюваність, погіршення здоров’я, низькі показники фізичної підготовленості.