Побудова і методика проведення занять з баскетболу з дітьми дошкільного віку - Телебей, Станіслав; Прозар, Микола (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Дошкільний період є одним з найбільш відповідальних періодів життя людини у формуванні фізичного здоров’я і культурних навичок, що забезпечують її вдосконалення, зміцнення і збереження в майбутньому. Сьогодні відомо, що 40% захворювань у дорослих були закладені в дитинстві, у віці 5-7 років. Саме тому дошкільне фізичне виховання повинне формувати рівень здоров’я дитини і фундамент фізичної культури майбутньої дорослої людини.