Педагогічні технології виховання фізичної культури в учнів 3-4-х класів загальноосвітньої школи - Остапенко, Олександр (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Розглядаються ефективні форми виховання фізичної культури в молодших школярів на уроках фізичної культури та в процесі позакласної фізкультурно-масової роботи Педагогічні прийоми і методи в процесі фізичного виховання підбиралися з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей молодших школярів.