Характерні особливості формування оптимальної агресивності у спортсменів-борців - Мазур, Василь; Скорич, Лариса (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Виявлені позитивні риси агресивності спортсменів по відношенню до адаптованості в спорті і до адаптованості поза спортом. Вони супроводжують спортивний і життєвий успіх. Встановлені суперечливі по відношенню до адаптованості риси агресивності спортсменів, які виступають в ролі позитивних чинників. По відношенню до життя поза спортом – негативними. Визначено специфіку взаємозалежності показників агресивності і навичок самоконтролю і комунікативної діяльності спортсменів. Розроблена програма формування оптимальних показників агресивності спортсменів.