Правові та науково- методичні аспекти організації фізичного виховання учнів, що за станом здоров’я відносяться до спеціальних медичних груп - Мазур, Валерій; Вергуш, Олег; Колісник, Олександр (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
У статті на теоретичному рівні розглядаються науково-методичні та правові аспекти організації фізичного виховання школярів, що займаються в спеціальних медичних групах. Розглянуто механізми поділу дітей, що мають відхилення в стані здоров’я, на підгрупи. Також, наведений приклад засобів фізичного виховання, які можна використовувати зі школярами спеціальних медичних груп для покращення їхнього здоров’я.