ДИНАМІКА СПЕЦІАЛЬНОЇ ФІЗИЧНОЇ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ ДІВЧАТ – МАЙБУТНІХ ОФІЦЕРІВ ПІД ЧАС НАВЧАННЯ У ВИЩОМУ ВІЙСЬКОВОМУ НАВЧАЛЬНОМУ ЗАКЛАДІ - Слюсарчук, В.; Кедрич, Г.; Довгаль, В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2020)
Вивчали вияв та зміну в показниках спеціальної фізичної підготовленості дівчат – майбутніх офіцерів протягом кожного року навчання у вищому військовому навчальному закладі. Мета дослідження полягала у визначенні динаміки таких показників в дівчат – майбутніх офіцерів протягом навчання. Матеріал і методи. У дослідженні взяло участь 108 дівчат, вік яких із початком дослідження був у межах 17–18 років. У цих дівчат протягом кожного року навчання вивчали особливості змін у показниках спеціальної фізичної підготовленості. Для цього використовували визначені спеціальними документами фізичні вправи. Результати. Інформація літературних джерел свідчила про поодинокий характер даних, що стосуються динаміки показників спеціальної фізичної підготовленості дівчат – майбутніх офіцерів протягом навчання у вищому військовому навчальному закладі. Результати тестування свідчать про існування особливостей у динаміці кожного показника спеціальної фізичної підготовленості дівчат – майбутніх офіцерів. При оцінюванні таких результатів відзначено їх відповідність нижчому від необхідного рівні. Висновки. Одержані дані необхідно враховувати під час реалізації фізичного виховання у вищому військовому навчальному закладі, оскільки це сприятиме підвищенню його ефективності у вирішенні поставлених завдань.