ПРОБЛЕМА ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ УЧНІВ МОЛОДШИХ КЛАСІВ - Герасимчук, А.Ю. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті виявлено, що збільшення кількості учнів з різними захворюваннями та їх розумового навантаження сприяють формуванню ірраціональної адаптації до навчальної діяльності, наслідок якої − виникнення труднощів у навчанні, посилення гострих і хронічних недуг. Також здійснено аналіз проблеми, пов’язаної із формуванням здорового способу життя учнів молодших класів засобами фізичного виховання. Важливим також є вдосконалення змісту фізичного виховання учнів молодших класів, зокрема використання нетрадиційних для нього засобів. Вищезазначене потребує експериментальної перевірки та розроблення на цій основі ефективних у вирішенні завдань оздоровчого змісту програм використання, засобів фізичного виховання в різних формах занять.