ФОРМУВАННЯ ФІЗИЧНОЇ ГОТОВНОСТІ УЧНІВ ЛІЦЕЮ З ПОСИЛЕНОЮ ВІЙСЬКОВО-ФІЗИЧНОЮ ПІДГОТОВКОЮ ДО СЛУЖБИ В АРМІЇ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Бесарабчук, Г.В. (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2016)
У статті розкриваються складові формування фізичної готовності учнів ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою до служби в армії засобами фізичної культури, розкрито її специфічні особливості організації та педагогічні передумови. Представлено аналіз та результати експериментальних досліджень щодо формування фізичної готовності військових ліцеїстів до служби в армії, описані наявні протиріччя та здійснений пошук нових науково-методичних підходів.