Дослідження рівня сформованості олімпійської освіти у студентів фізкультурних факультетів вищих навчальних закладів - Солопчук, Микола; Боднар, Аліна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
Дослідження присвячене проблемі вивчення рівня сформованості олімпійської освіти у студентів факультетів фізичного виховання вищих навчальних закладів, а також визначення готовності майбутніх фахівців до реалізації педагогічної діяльності, спрямованої на залучення дітей і учнівської молоді до ідеалів й цінностей олімпізму. Встановлено, що значна кількість респондентів вважають за необхідне підвищити свій рівень знань із питань олімпійської освіти.