Музика як засіб мотивації для активізації учнів на заняттях фізичного виховання (з досвіду польських шкіл) - Вільчковська, Анастасія (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2014)
У статті висвітлюється роль музики як засобу мотивації учнів до активної рухової діяльності на заняттях фізичного виховання. Проаналізовано новаторські концепції видатних музикантів-педагогів Е. Далькроза, Р. Лабана, К. Орфа. Розглянуто особливості підбору музики з врахуванням специфіки фізичних вправ і структури занять фізичної культури.