ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНІ УМОВИ ФОРМУВАННЯ МОТИВІВ ДО ФІЗИЧНОГО ВДОСКОНАЛЕННЯ В УЧНІВ СТАРШИХ КЛАСІВ - Невенгловський, Дмитро; Рябцев, Сергій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
Стаття присвячена розвитку мотиваційної сфери школярів старших класів середньої загальноосвітньої школи. Розглядається стан проблеми в практиці шкільного фізичного виховання, визначаються і характеризуються критерії та шляхи розвитку мотивації до фізкультурної діяльності.