ЗАКОНОМІРНІ ТЕНДЕНЦІЇ Й ОСОБЛИВОСТІ ДИНАМІКИ МОРФОФУНКЦІОНАЛЬНИХ ПОКАЗНИКІВ ФІЗИЧНО ЗДОРОВИХ І ДІВЧАТ З ЦЕРЕБРАЛЬНИМ ПАРАЛІЧЕМ У 7-17 РОКІВ - Єдинак, Геннадій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
На віковому етапі від 7 до 17 років в дівчат з церебральним паралічем і фізично здорових одноліток вивчали динаміку морфофункціональних показників. Порівняльний аналіз дозволив встановити схожі для обох вибірок закономірні тенденції та групові особливості зміни зазначених показників.