ПСИХО(САМО)РЕГУЛЯЦІЯ ЯК МЕТОД СВІДОМОЇ ЦІЛЕСПРЯМОВАНОЇ ДОПОМОГИ ШКОЛЯРАМ В ЇХ УЧБОВІЙ ДІЯЛЬНОСТІ ТА МОЖЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ЇЇ В ЗАНЯТТЯХ ФІЗИЧНИМИ ВПРАВАМИ НА УРОКАХ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ В ШКОЛІ - Весельський, Генріх; Ленська, Тетяна (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
Автор статті, посилаючись на літературні дані, відмічає, що психічна напруженість погіршує як результати учбової діяльності школярів, так і їхнє здоров’я, а тому вважає, що в даних умовах необхідно розвивати і вдосконалювати в дітей не тільки фізичні, але й психічні якості й здібності і, перш за все одну із найважливіших – саморегуляцію. Позитивний вплив засобів і методів психорегуляції на психічні і фізичні можливості людини дає підстави до широкого впровадження і використання їх в заняттях фізичними вправами на уроках фізичної культури в школі.