ІСТОРИЧНЕ ЗНАЧЕННЯ ФІЗИЧНОГО І ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНОГО ВИХОВАННЯ МОЛОДІ УКРАЇНИ - Райтаровська, Ірина; Шишкін, Олександр (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2008)
У данній статті зроблений аналіз необхідності виникнення військово фізичного виховання молоді, подана порівняльна характеристика етапів розвитку у період Київської Русі до сучасної України.