ПРОФІЛАКТИКА І КОРЕКЦІЯ ОСНОВНИХ ВІДХИЛЕНЬ У СТАНІ ЗДОРОВ’Я ШКОЛЯРІВ ЗАСОБАМИ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Петров, Олександр; Петров, Андрій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
Стаття висвітлює результати дослідження проблеми найбільш ефективних засобів профілактики і корекції основних відхилень у стані здоров’я школярів, що забезпечують збереження і зміцнення їхнього здоров’я та раціональних підходів до нормування фізичних навантажень, адекватних функціональному стану організму.