СУЧАСНІ УЯВЛЕННЯ ПРО ПРИРОДНИЙ РОЗВИТОК ФІЗИЧНИХ ЯКОСТЕЙ В ОНТОГЕНЕЗІ ШКІЛЬНОГО ПЕРІОДУ - Зубаль, Майя; Плонський, Ігор (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
У статті поданий детальний аналіз науково-методичної літератури щодо особливостей та розвитку фізичних якостей хлопців у період навчання їх у школі. Також опрацьований великий об‘єм літературних джерел з досліджуваної проблеми для встановлення причин, що зумовлюють розбіжності між однолітками в прояві фізичних якостей, та стану вивчення питання.