ВПЛИВ ГІМНАСТИКИ НА ЗДОРОВ’Я ЛЮДИНИ - Василинюк, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
Зміст роботи побудований на аналізі літературних джерел і педагогічних спостережень за навчальним процесом на уроках фізичної культури, який дає можливість виявити позитивний вплив занять ранкової гігієнічної гімнастики на організм.