ДО ПИТАННЯ ПРО СУЧАСНИЙ СТАН ПРОФЕСІЙНОЇ ПІДГОТОВКИ МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ФІЗИЧНОЇ КУЛЬТУРИ - Заікін, Андрій (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2009)
До питання про сучасний стан професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури. У статті йдеться про важливість та необхідність відповідної професіональної підготовки учителів фізичної культури до вимог сучасної навчальної програми, адаптованої до умов реформування шкільного навчального процесу. Мотиваційна сфера особистості учителя є основою, що визначає формування педагогічної майстерності. Чим більшою мірою система підготовки учителя орієнтована на професію, відбір абітурієнтів, утворення студентів, адаптацію молодих учителів, тим більше вона повинна будуватися на основі обліку значимих моментів особистості педагогів.