Педагогічний контроль за руховою активністю студенток вищих навчальних закладів - Юрчишин, Юрій; Венгрін, Василь (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
На основі експериментальних досліджень підтверджено, що орієнтація студентів на активізацію їх рухового режиму виявились ефективними у вихованні стійкого інтересу до фізичної культури, підвищення активності і свідомості у використанні її засобів протягом усього життя.