Особливості побудови тренувального процесу футзальної команди в підготовчому періоді - Стасюк, Іван (Вісник Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка. Фізичне виховання, спорт і здоров’я людини, 2011)
Успішність виступу футзальної команди в кожному спортивному сезоні багато в чому залежить від науково обґрунтованого і ефективного планування навчально-тренувального процесу в річному циклі підготовки. Підготовчий період в макроциклі займає одну з ключових структурних утворень, бо саме в ньому закладається стабільність майбутніх спортивних результатів в змаганнях. Даний період має власну зі своїми специфічними особливостями структуру, яка сформована виходячи з фізіологічних, технічних, тактичних, психологічних вимог міні-футболу.